Warmer Krautsalat - teplý zelný salát

Saláty Zelenina, vejce, houby

Alergeny (šedě nepřítomné)

Arašídy Celer Citrusy Cizrna Hořčice Jiné ořechy Kravské mléko Lepek Lupina/vlčí bob Mandle Mrkev Sezam Sója Vejce Vlašské ořechy

Zelí nakrájíme na opravdu velice jemné nudličky (není špatné použít robot) a dáme do mísy. Všechny suroviny na zálivku svaříme dohromady a vroucí zálivkou přelijeme zelí. Trochu smáčkneme, aby všechno zelí bylo v kontaktu se zálivkou, a necháme 30 minut odležet. Před podáváním nakrájíme slaninu na jemné nudličky. V dostatečně velkém hrnci ji rozškvaříme. Přilijeme k ní zelí i s nálevem, dvě minuty společně prohřejeme a podáváme.


Jako zdroj posloužil(y) zde uvedené odkazy.

http://noe.orf.at/radio/stories/2570777/