Sirupovaný pomerančový chlebíček

Pečivo a slané koláče Sladké

Alergeny (šedě nepřítomné)

Citrusy Arašídy Celer Cizrna Hořčice Jiné ořechy Kravské mléko Lepek Lupina/vlčí bob Mandle Mrkev Sezam Sója Vejce Vlašské ořechy

Dýni předem nakrájíme, podlijeme trochou vody a rozduíme do měkka, poté rozmačkáme. Kandovaný oranžát jemně nasekáme. Všechny příady na těto hladce promícháme s vychladlou dýňovou hmotou. Přendáme do formy vyložené pečicím papírem a dáme péci při 165 t. přibližně na 40 minut. Zatím uvaříme sirup - vše smícháme a zvolna svařujeme do sirupovité konzistence. Pečený chlebíček vyndáme z trouby, ponecháme ve formě a hned propícháme hustě špejlí (viz obrázek). Propíchaný chlebíček pomalu přelévbáme sirupem tak, aby sirup zatékal co nejvíce do otvorů po špejli. Poté necháme vychladnout, krájíme až zcela vychlazené, jinak se bude chlebíček velmi drobit.