Pečený fenykl s medovohořčičným dresinkem

Drobné občerstvení Zelenina, vejce, houby

Alergeny (šedě nepřítomné)

Citrusy Hořčice Arašídy Celer Cizrna Jiné ořechy Kravské mléko Lepek Lupina/vlčí bob Mandle Mrkev Sezam Sója Vejce Vlašské ořechy

Očištěný fenykl nakrájíme na klínky, seřízneme opatrně košťál tak, aby se vrstvy nerozpadly. Naskládáme do pekáčku, posolíme, popepříme, zakapeme olivovým olejem a dáme péci na 190 st. asi na 40 minut, až fenykl zezlátne. Zatím připravím dresink. Do vysoké úzké nádoby dáme polentu, med, citronovou šťávu a hořčici. Převrstvíme olejem. Tyčový mixér pustíme na nejvyšší obrátky a pomalu shora projedeme přes olej až na dno, podle potřeby pomalu pohybujeme mixérem nahoru a dolů, až vznikne hladká emulze. Teplý fenykl jíme pokapaný dresinkem.