Hommos (hummus) s čerstvou zeleninou

Drobné občerstvení Pomazánky

Alergeny (šedě nepřítomné)

Citrusy Cizrna Sezam Arašídy Celer Hořčice Jiné ořechy Kravské mléko Lepek Lupina/vlčí bob Mandle Mrkev Sója Vejce Vlašské ořechy

K vychladlé uvařené cizrně přilijeme 50 ml slité vody z vaření. Přidáme citronovou šťávu, tahini, sůl, pepř a olej. Vše mixérem mixujeme do hladké pasty. Podle potřeby přilijeme vodu z cizrny. Na talíř naneseme hotový hommos, lžící uprostřed vytvarujeme mělkou prohlubeň. Vidličku namáčíme do mleté papriky a ozdobně otisáváme na okraje prohlubně. Nakonec do prohlubně nalijeme olivový olej. Zeleninu nakrájíme na dlouhé hranolky a podáváme s hommosem.