Vykrajované cukroví lineckého typu

Pečivo a slané koláče Sladké Vánoce, Velikonoce a jiné svátky

Alergeny (šedě nepřítomné)

Vlašské ořechy Arašídy Celer Citrusy Cizrna Hořčice Jiné ořechy Kravské mléko Lepek Lupina/vlčí bob Mandle Mrkev Sezam Sója Vejce

Do porcelánové mísy dáme kakaové máslo a v mikrovlnné troubě ho pomalu rozpustíme (nebo v kovové míse ve vodní lázni). Přilijeme olej a smícháme oba tuky. Ořechy ustrouháme na struhadle nebo umeleme mlýnkem. Nesekáme v sekáčku, těsto by pak bylo extrémně nesoudržné. Smícháme ořechy, cukr, sůl, všechny druhy mouky a škrob a přisypeme k tuku. Vypracujeme drobenku. Přilijeme tolik vody, aby se těsto stalo tvárným (cca 50 ml). Necháme 15 minut odležet. Těsto vodu částečně vsákne a pokud se opět drobí, přilijeme ještě trošku vody. Pracovní plochu poprášíme škrobem, rozválíme na tloušťku 3 - 4 mm a vykrajujeme. Pečeme při 165 t. asi 12 minut. Vychladlé spojujeme šípkovou marmeládou nebo rybízovým rosolem.