Pohankové sádlové koláčky

Pečivo a slané koláče Sladké Vánoce, Velikonoce a jiné svátky

Alergeny (šedě nepřítomné)

Arašídy Celer Citrusy Cizrna Hořčice Jiné ořechy Kravské mléko Lepek Lupina/vlčí bob Mandle Mrkev Sezam Sója Vejce Vlašské ořechy

Sádlo předem necháme půlhodinu při pokojové teplotě, aby změklo. Plech pokryjeme pečicím papírem. Smícháme mouku, cukr a sůl. Přidáme sádlo a prsty vypracujeme do formy drobenky. Přilijeme rum (nejprve o něco méně a případně trochu přidáme) a prohněteme do hladkého těsta. Tvarujeme kuličky průměru 2 - 2,5 cm. Skládáme na plech a do každé kuličky vytlačíme důlek. Do důlku dáme trošku zavařeniny. Pečeme při 160 st. asi 15 minut.