Ruské masové pirohy

Drobné občerstvení Maso Pečivo a slané koláče

Alergeny (šedě nepřítomné)

Kravské mléko Lepek Vejce Arašídy Celer Citrusy Cizrna Hořčice Jiné ořechy Lupina/vlčí bob Mandle Mrkev Sezam Sója Vlašské ořechy

Vejce určené do těsta v hrnku vidličkou rozšleháme. Polovinu vlijeme do těsta, polovinu schováme na potření. Z přísad na těsto vypracujeme hladké těsto a necháme kynout. Maso na náplň velmi jemně umeleme, nejlepší je přemlít ho dvakrát. Vejce určené do náplně uvaříme natvrdo, oloupeme a usekáme. Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli do sklovita, přidáme maso a osmahneme (syrové opékáme trochu déle). Osolíme, vydatně opepříme. Nakonec zamícháme nasekané vejce. Troubu předehřejeme na 200 st. Vykynuté těsto tence rozválíme, rozkrájíme na čtverce o straně cca 7 cm. Okraje lehce potřeme vajíčkem. Dáváme náplň, přehneme a přitiskneme dobře okraje. Skládáme na plech vystlaný pečicím papírem. Povrch potřeme vajíčkem. Pečeme asi 20 minut.