Salát z bělených pampelišek s pomerančem a kerblíkem

Květiny a plané rostliny Saláty

Alergeny (šedě nepřítomné)

Citrusy Arašídy Celer Cizrna Hořčice Jiné ořechy Kravské mléko Lepek Lupina/vlčí bob Mandle Mrkev Sezam Sója Vejce Vlašské ořechy

Pampelišky 2 týdny předem vybělíme - přiklopíme je něčím, aby k nim nemohlo světlo (šikovný je kbelík). Natrháme vybělené listy, omyjeme je a zbavíme vody v salátové odstředivce. Kerblík omyjeme, osušíme a nasekáme. Olej, ocet, med, kerblík, sůl a pepř rozmícháme na zálivku. pomeranč okrájíme tak, že s kůrou odkrojíme i vnější blánu měsíčků, takže vznikne "koule dužiny". Podélně ho překrojíme, vytrhneme střední bílý pruh a obě poloviny nakrájíme na plátky. Smícháme s pampeliškami a pokapeme zálivkou.