Kávové lanýže - Tartufi al café - Itálie

Drobné občerstvení Sladké Vánoce, Velikonoce a jiné svátky

Alergeny (šedě nepřítomné)

Kravské mléko Arašídy Celer Citrusy Cizrna Hořčice Jiné ořechy Lepek Lupina/vlčí bob Mandle Mrkev Sezam Sója Vejce Vlašské ořechy

V silnostěnném rendlíku smícháme smetanu, cukr, koňak a kávu. Zahřejeme k varu a 2 minuty svaříme. zatím čokoládu nalámeme nebo nasekáme na malé kousky. Smetanu stáhneme z plotýnky a vsypeme čokoládu. Mícháme, až se rozpustí. Do hladké směsi zamícháme změklé máslo. Výslednou hladkou hmotu necháme v chladu ztuhnout. Z vychladlé hmoty vykrajujeme lžící hrudky, v prstech je lehce zaoblíme a obalujeme v kakau. Skladujeme v chladničce, nebo zmrazíme.


Jako zdroj posloužil(y) zde uvedené odkazy.

http://www.buttalapasta.it/articolo/ricetta-dei-tartufi-al-caffe/2505/