Mandlové sušenky Amaretti - Itálie

Drobné občerstvení Sladké Vánoce, Velikonoce a jiné svátky

Alergeny (šedě nepřítomné)

Mandle Vejce Arašídy Celer Citrusy Cizrna Hořčice Jiné ořechy Kravské mléko Lepek Lupina/vlčí bob Mrkev Sezam Sója Vlašské ořechy

Žloutky s cukrem utřeme do pěny. Z bílků se špetkou soli ušleháme sníh. Do žloutkové změsi stěrkou vmícháme mandlovou mouku a poté jemně zasekáme sníh. překryjeme fólií a dáme do chladničky na 2 hodiny odležet. Do misky si nasypeme moučkový cukr. Odležené těsto rozdělíme na 30 kousků. Každý vytvarujeme do kuličky, kterou obalíme v moučkovém cukru. kuličky skládáme na plech pokrytý papírem. Pečeme při 180 st. asi 25 minut.


Jako zdroj posloužil(y) zde uvedené odkazy.

http://www.buttalapasta.it/articolo/ricetta-amaretti-morbidi/43903/