Vepřové v mrkvi

Maso Zelenina, vejce, houby

Alergeny (šedě nepřítomné)

Kravské mléko Mrkev Arašídy Celer Citrusy Cizrna Hořčice Jiné ořechy Lepek Lupina/vlčí bob Mandle Sezam Sója Vejce Vlašské ořechy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Na másle opečeme cibuli do sklovita, přidáme maso a opékáme, až povrch zesvětlá. Přidáme med a necháme ho lehce zkaramelizovat. Podlijeme vývarem nebo vodou, přiklopíme a dusíme 35 minut. Zatím mrkev oškrábeme a nakrájíme na tenká kolečka. Po 35 minutách ji přidáme k masu společně se saturejkou. Opepříme a mírně osolíme. Dusíme dalších 15 minut, až změkne mrkev. Odklopíme a necháme pomalu probublávat ještě 10 minut, aby pokrm trochu zhoustl. Podle potřeby dosolíme.