Domácí instantní Pikantní čínské nudle

Maso Nakládané a konzervované Zelenina, vejce, houby

Alergeny (šedě nepřítomné)

Jiné ořechy Mrkev Arašídy Celer Citrusy Cizrna Hořčice Kravské mléko Lepek Lupina/vlčí bob Mandle Sezam Sója Vejce Vlašské ořechy

Zeleninu očistit a velice jemně nakrouhat (skvěle to šlo na mandolíně), aby to dobře proschlo a hlavně aby se to potom při pouhém zalití vroucí vodou "uvařilo". Usušit v sušičce na ovoce. Sušené hovězí masonakrájet na jemné nudličky a prosušit také asi hodinu v sušičce, až bude úplně vyschlé a tvrdé (koupené je ne zcela vysušené "žvýkačkové" a mohlo by se kazit). Smíchat maso, zeleninu, rozlámané rýžové nudle, ořechy a všechno koření. Dobře promíchat, potom směs rozdělit do 7 sáčků (koření trochu propadává dolů, tak lépe plnit všechny sáčky průběžně po lžicích, aby se do nich rovnoměrně dostala svrchní méně i spodní více kořeněná část). Pro přípravu jídla stačí poté obsah sáčku zalít 400 ml vroucí vody, nechat 5 minut ustát.