Remešský slanečkový salát

Drobné občerstvení Ryby a mořské plody Saláty

Alergeny (šedě nepřítomné)

Hořčice Arašídy Celer Citrusy Cizrna Jiné ořechy Kravské mléko Lepek Lupina/vlčí bob Mandle Mrkev Sezam Sója Vejce Vlašské ořechy

Brambory uvaříme ve slupce. Slanečky můžeme předem nechat vymáčet ve vodě nebo v mléce, aby se odsolily, ale mně chutnají slané, tak je nemáčím. Brambory ještě teplé oloupeme a nakrájíme na středně velké kostky. Slanečky na proužky, cornichonky či okurky na kolečka, šalotku na kolečka. Z hořčice, octa, pepře a oleje vymícháme dresink, do kterého zamícháme nasekaný kopr. Smícháme s ostatními přísadami. Nejlepší je salát ještě vlažný, ale i pořádně vychlazený přijde k chuti.