Bezlepkový Kaesekuchen s ovocem

Pečivo a slané koláče Sladké

Alergeny (šedě nepřítomné)

Citrusy Kravské mléko Vejce Arašídy Celer Cizrna Hořčice Jiné ořechy Lepek Lupina/vlčí bob Mandle Mrkev Sezam Sója Vlašské ořechy

Máslo necháme předem změknout. Dortovou formu lehce vymažeme máslem a vyložíme pečicím papírem (vystřihneme kruh na dno a pruhy na boky, máslem se papír přilepí). Z mouky, soli, moučkového cukru a másla vypracujeme drobenku, do které vmícháme půlku rozšlehaného vejce. Pokud se těsto příliš drobí, můžeme opatrně přidat trošku studené vody. Rozválíme na silnější plát (bezlepkové se víc trhá) a velmi opatrně přeneseme do formy. Opravíme případné trhliny. V míse metličkou vymícháme tvaroh, smetany, škrob předem promíchaný s cukrem, citronovou kůru, mléko s rozmíchanou vyškrábnutou dření vanilkového lusku a vejce plus zbylou půlku vejce od těsta. Krém nalijeme na těsto do forny a pečeme při 170 st. asi 80 minut. Poté necháme 15 minut chladnout v pootevřené vypnuté troubě. Povrch vystydlého koláče pokryjeme ovocem a zalijeme dortovým želé, připraveným podle návodu na sáčku a obarveným šťávou z několika borůvek či malin, které rozmačkneme (stačí jich lžíce na obarvení celého želé).