Biskupský chlebíček

Pečivo a slané koláče Sladké

Alergeny (šedě nepřítomné)

Citrusy Jiné ořechy Kravské mléko Lepek Vejce Arašídy Celer Cizrna Hořčice Lupina/vlčí bob Mandle Mrkev Sezam Sója Vlašské ořechy

Máslo necháme předem zcela změknout. Poté do něj zašleháme cukr do pěny. Vešleháme vejce. Postupně vmícháme rum, citronovou šťávu, vodu z pomerančových květů, vanilkový extrakt a mléko. Zvlášť promícháme mouku se solí a práškem do pečiva. Mouku zapracujeme do těsta a nakonec přidáme směs rozimek, ovoce a ořechů. Těsto přendáme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Uhladíme a pečeme při 165 st. asi 50 minut. Vychladlý chlebíček můžeme polít čokoládovou polevou.