Roscón de Reyes - Śpanělský tříkrálový koláč

Pečivo a slané koláče Sladké Vánoce, Velikonoce a jiné svátky

Alergeny (šedě nepřítomné)

Citrusy Kravské mléko Lepek Vejce Arašídy Celer Cizrna Hořčice Jiné ořechy Lupina/vlčí bob Mandle Mrkev Sezam Sója Vlašské ořechy

Máslo necháme předem zcela změknout. Smícháme mouku, cukr, sůl, sušené droždí, pomeranočovou kůru. Vlijeme vlahé mléko, vejce a polovinu bílku (druhou polovinu bílku odložíme), rum, vanilkový extrakt, vodu z pomerančových květů. Zamícháme a potom zapracujeme máslo a vyhněteme hladké těsto. Necháme vykynout. Plech pokryjeme pečicím papírem. DO středu plechu umístíme bochánek vykynutého těsta, uprostřed uděláme vařečkou díru a postupně krouživými pohyby otvor zvětšujeme, až vznikne tvar věnce. Do otvoru vložíme kovové kruhové tvořítko, aby se otvor pečením nezmenšil. Odložený bílek rozmícháme se lžičkou mléka a špetkou cukru a potřeme těsto. Ozdobíme kandovaným ovocem a granulovaným cukrem tak, aby to vypadalo jako drahokamy na královské koruně. Necháme znovu vykynout na plechu. potom pečeme 10 minut při 200 st. a dopékáme při 170 st. asi 15 minut. Upečené necháme vychladnout, vodorovně prokrojíme a naplníme ušlehanou, mírně oslazenou šlehačkou. Na středový otvor položíme papírovou korunu.




Jako zdroj posloužil(y) zde uvedené odkazy.

http://www.spanish-food.org/desserts-roscon-de-reyes.html