Cizrnová kakaová "nutela"

Luštěniny Pomazánky Sladké

Alergeny (šedě nepřítomné)

Cizrna Arašídy Celer Citrusy Hořčice Jiné ořechy Kravské mléko Lepek Lupina/vlčí bob Mandle Mrkev Sezam Sója Vejce Vlašské ořechy

Použijeme pokud možno suchou cizrnu, cizrna z konzervy je hodně osolená a dá sladké pomazánce divnou pachuť. Cizrnu přes noc namočíme do studené vody. Druhý den slijeme a zalijeme čerstvou vodou a uvaříme do měkka. Uvařenou cizrnu scedíme a velice jemně rozmixujeme nebo propasírujeme. Vmícháme med, cukr, sůl a kakao a olej a rozmícháme do hladké pomazánky konzistence nutely. Podle potřeby přilijeme trochu vody z uvařené cizrny, aby pomazánka nebyla příliš hustá. Skladujeme v chladničce max. 3 dny.