Bramborové noky s popencovým pestem

Květiny a plané rostliny Zelenina, vejce, houby

Alergeny (šedě nepřítomné)

Kravské mléko Lepek Mandle Vejce Arašídy Celer Citrusy Cizrna Hořčice Jiné ořechy Lupina/vlčí bob Mrkev Sezam Sója Vlašské ořechy

(2 porce) Brambory ve slupce buď uvaříme, nebo upečeme v troubě při 150 st. na plechu posypaném solí. Parmazán nastrouháme. Hotové brambory prolisujeme lisem na brambory (nebo jemně nastrouháme), smícháme s parmazánem, trochou soli, žloutkem a moukou. Vypracujeme hladké těsto, ale moc ho nehněteme, aby nebylo tuhé (vysvětlení v kuchařce v rp. 188). Rozválíme na pomoučeném prkénku do válečku, nakrájíme na kousky. Každý kousek vytvarujeme do kuličky (nebo raději do rotačního elipsoidu) a vidličkou mírně smáčkneme. Vsypeme do vroucí osolené vody, počkáme, až vyplavou na hladinu, a vaříme ještě 3 minuty. Hotové promícháme s pestem a servírujeme.