Maibowle

Květiny a plané rostliny Nápoje

Alergeny (šedě nepřítomné)

Citrusy Arašídy Celer Cizrna Hořčice Jiné ořechy Kravské mléko Lepek Lupina/vlčí bob Mandle Mrkev Sezam Sója Vejce Vlašské ořechy

Mařinku necháme den předem zaschnout a namočíme ji do vína tak, jak je popsáno v receptu Dort "rozbité sklo" (broken glass) s mařinkovým želé. Necháme takto marinovat ideálně přes noc v chladu. Druhý den nakrájíme citron na plátky, vyndáme případné pecky a přidáme citron do vína. Mařinku vylovíme a dolijeme bowli vychlazeným šumivým vínem. Můžeme do ní přidat i pokrájené jahody. Májovou bowli lze připravit i v nealko verzi - pak pro louhování mařinky použijeme jablkový mošt se lžící calvadosu nebo jiného alkoholu a místo šumivým vínem dolijemem posléze sodovkou.