Sacher z bílé čokolády se šeříkovým želé

Květiny a plané rostliny Sladké

Alergeny (šedě nepřítomné)

Citrusy Kravské mléko Lepek Vejce Arašídy Celer Cizrna Hořčice Jiné ořechy Lupina/vlčí bob Mandle Mrkev Sezam Sója Vlašské ořechy

Máslo necháme předem při pokojové teplotě změknout. Čokoládu rozpustíme. Mouku prosijeme. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 180 st. Z bílků a špetky soli ušleháme měkký sníh, do kterého začneme postupně zašlehávat krupicový cukr a šleháme, až se cukr rozpustí a sníh je pevný a lesklý. Měkké máslo rozetřeme s čokoládou, moučkouvým cukrem a žloutky do hladkého krému. Stěrkou do krému lehce vmícháme (spíš zasekáme) sníh a mouku. Těsto nandáme do formy, povrch uhladíme a dáme péci. Po 20 minutách ztlumíme troubu na 160 st. a pečeme ještě 40 minut. Hotový dort necháme 10 minut prochladnout, sundáme formu a necháme zcela zchladnout. Vychladlý dort vodorovně překrojíme a promažeme třetinou šeříkového želé. Slepíme k sobě a zbytkem želé potřeme celý povrch dortu. Necháme želé 15 minut vsáknout a potom polijeme dort rozpuštěnou čokoládou. Zdobíme šeříkem.