Květinová roláda

Květiny a plané rostliny Sladké

Alergeny (šedě nepřítomné)

Citrusy Kravské mléko Lepek Vejce Arašídy Celer Cizrna Hořčice Jiné ořechy Lupina/vlčí bob Mandle Mrkev Sezam Sója Vlašské ořechy

Máslo rozpustíme. Mouku prosijeme. Květy, pokud nejsou čisté ze zahrádky, omyjeme a osušíme. Na plech kápneme trochu másla a položíme pečicí papír (papír se tím přilepí). Papír potřeme máslem a naskládáme květy - máslem se trochu přilepí a nebudou potom pod těstem ujíždět. Troubu předehřejeme na 160 st. Z bílků a špetky soli ušleháme měkký sníh, do kterého začneme postupně zašlehávat krupicový cukr a šleháme, až se cukr rozpustí a sníh je pevný a lesklý. Po jednoom zašleháme šloutky a pak zbytek rozpuštěného másla. Stěrkou vmícháme mouku a těsto opatrně naneseme na plech, abychom květy moc neposunuli. Dáme péci zhruba na 15 minut. Upečené i s papírem srolujeme a necháme vychladnout. na náplň rozmícháme tvaroh s cukrem a citronem. Sloupneme papír, roládu namažeme nejprve marmeládou a potom tvarohovou náplní. Stočíme.