Kukuřice s krvavcovým máslem

Květiny a plané rostliny Zelenina, vejce, houby

Alergeny (šedě nepřítomné)

Citrusy Kravské mléko Arašídy Celer Cizrna Hořčice Jiné ořechy Lepek Lupina/vlčí bob Mandle Mrkev Sezam Sója Vejce Vlašské ořechy

Předem necháme změknout máslo (množství záleží na vás, lze ho udělat najednou více a pak postupně používat třeba i na steaky apod.). Krvavec omyjeme a osušíme. Lístky otrháme od středových řapíků a nasekáme. Vmícháme je do měkkého másla, osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou. Buď vytvoříme váleček, který zabalíme do pečicího papíru, nebo můžeme z másla vytovřit např. pusinky nebo nočky. Takto máslo vychladíme alepsoň půlhodinu v ledničce. Kukuřici povaříme ve slané vodě do změknutí, trvá to cca 15 minut. Na vařenou kukuřici položíme krvavcové máslo a podáváme.