Rebarborovo-jahodový koláč

Pečivo a slané koláče Sladké

Alergeny (šedě nepřítomné)

Kravské mléko Lepek Vejce Arašídy Celer Citrusy Cizrna Hořčice Jiné ořechy Lupina/vlčí bob Mandle Mrkev Sezam Sója Vlašské ořechy

Inspirován Mary Berryovou. Vypracujeme těsto tak, jak je popsáno v kuchařce v rp. 51. Dáme do chladu odpočinout. Rebarboru umyjeme a oloupeme a nakrájíme na špalíčky. Jahody omyjeme a odstopkujeme. Nakrájíme na čtvrtiny. Ovoce promícháme s moukou a cukrem. Troubu předehřejeme na 190 st. Třetinu těsta oddělíme. Dvě třetiny těsta rozválíme do kruhu a vyložíme jím koláčovou formu. Nasypeme ovocnou směs a poklademe ji kousky másla. Zbylou třetinu těsta rozválíme a rádýlkem nakrájíme proužky. Na koláč naskládáme mřížku. Dáme péci, po 10 minutách ztlumíme na 170 st. Celkem pečeme cca 40 minut.