Tempura z denivkových poupat s jahodovo-mangovou omáčkou

Drobné občerstvení Japonsko Květiny a plané rostliny

Alergeny (šedě nepřítomné)

Citrusy Lepek Sója Arašídy Celer Cizrna Hořčice Jiné ořechy Kravské mléko Lupina/vlčí bob Mandle Mrkev Sezam Vejce Vlašské ořechy

Začneme omáčkou. Jahody omyjeme a odstopkujeme. Mango rozpůlíme, seřízneme pecku, dužinu nařízneme, slupku vyboulíme dovnitř a dužinu z ní seřízneme. Jahody i mango nakrájíme na velmi drobné kostičky. Jarní cibulku na jemná kolečka. Smícháme s ostatními přísadami do omáčky a necháme v chladu 15 minut uležet. Denivková poupata, pokud nejsou z vlastní zahrádky, omyjeme a dobře osušíme. Smícháme obě mouky, prášek do pečiva a sůl. Přiléváme vodu a rozmícháme na těstíčko, které by mělo mít hustotou asi jako palačinkové. V malém rendlíku rozpálíme vysokou vrstvu oleje. Poupata namáčíme do těstíčka a zprudka smažíme. Dáme odkapat na papírovou utěrku. Smažená poupata servírujeme s omáčkou. Denivky se konzumují hojně v Asii, především v Číně a Japonsku. Podrobnější informace o denivkách a jejich kuchyňském využití najdete v kuchařce u rp. 80.


Jako zdroj posloužil(y) zde uvedené odkazy.

http://wendyinkk.blogspot.cz/2012/12/fried-day-lily-buds-mff-pahang-7.html