Okurkový sendvič s krvavcem

Drobné občerstvení Květiny a plané rostliny

Alergeny (šedě nepřítomné)

Citrusy Kravské mléko Lepek Arašídy Celer Cizrna Hořčice Jiné ořechy Lupina/vlčí bob Mandle Mrkev Sezam Sója Vejce Vlašské ořechy

Toastovému chlebu odkrojíme kůrku (využití zbylých kůrek viz. kuchařka). Krvavec omyjeme, osušíme, otrháme lístky od řapíků (u velmi mladých listů můžeme řapíky ponechat) a nasekáme. Smícháme se sýrem, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Plátky toastového chleba namažeme ochuceným sýrem. Pak slepíme vždy sva k sobě tak, že namazaná strana zůstane vždy nahoru, tj. budeme mít slepené sendviče, které mají pomazanou i horní stranu. Zbylou pomazánkou pomažeme boky sendvičů. Okurku oloupeme a nakrájíme na velice tenké plátky, kterými sendviče obložíme. Poté každý sendvič úhlopříčně překrojíme.