Plněné "lotrinské" cukety

Zelenina, vejce, houby

Alergeny (šedě nepřítomné)

Hořčice Vejce Arašídy Celer Citrusy Cizrna Jiné ořechy Kravské mléko Lepek Lupina/vlčí bob Mandle Mrkev Sezam Sója Vlašské ořechy

Cukety podélně rozpůlíme (já použila kulaté, ale mohou být klidně podlouhlé) a vydlabeme. Vydlabanou dužinu nasekáme. Na oleji rozškvaříme slaninu na kostičky, přidáme dužinu, osmahneme. posolíme, čímž dužina pustí vodu, a vydusíme asi polovinu vyteklé tekutiny. Zatím vnitřek cuket osolíme a vymažeme hořčicí. Vejce vidličkou rozšleháme, vlijeme k podušené dužině a stáhneme hned z plotýnky, aby se vejce pouze začala provařovat, ale nesrazila se úplně. Vláčnou hmotu naplníme do cuket a dáme zapéci při 180 st. asi 30 minut. Hotové ozdobíme růžičkami schwarzwaldské šunky.