Adventní kalendář s domácími ovocnými bonbony

Dárkové Sladké

Alergeny (šedě nepřítomné)

Kravské mléko Mandle Arašídy Celer Citrusy Cizrna Hořčice Jiné ořechy Lepek Lupina/vlčí bob Mrkev Sezam Sója Vejce Vlašské ořechy

Rozehřejeme čokoládu. Sušené ovoce namáčíme do čokolády, podle fantazie zdobíme mandlemi a ořechy. Na adventní kalendář nastříháme čtverce o straně 15 - 20 cm z dekorační organzy (lze použít i jinou látku, ale některé se na okrajích pářou a vyžadují obšití). Barvou na textil na ně napíšeme čísla od 1 do 24 (při psaní podkládáme papírovou utěrkou, aby barva neprosákla na podklad). Necháme zaschnout. Natříháme si 25 kusů zlaté šňůrky. Do organzy vždy zabalíme ovocný bonbon, svážeme do tvaru měšce a utáhneme. Hotové balíčky přivazujeme mašličkou na nosnou zlatou šňůrku. Hotový adventní kalendář můžeme poté pověsit na zeď, nebo namotat jako "řetěz" na větve ve váze apod.