Fialkový cukr

Květiny a plané rostliny Sladké

Alergeny (šedě nepřítomné)

Arašídy Celer Citrusy Cizrna Hořčice Jiné ořechy Kravské mléko Lepek Lupina/vlčí bob Mandle Mrkev Sezam Sója Vejce Vlašské ořechy

Z fialek pečlivě otrháme stonky. Opláchneme je a necháme dobře okapat a oschnout (dobrá je na to salátová odstředivka). U fialek ze spolehlivě čistého prostředí umývat nemusíme. Zvážíme fialky, na každých 10 g fialek odvážíme 80 g cukru. Na fotografii je cukr z 20 g fialek se 160 g cukru. Dáme do sekáčku a mixujeme, až vznikne homogenní fialový cukr. Přendáme ho na talíř nebo tác, umístíme na teplé suché místo a 1 - 2 dny cukr sušíme, až se stane sypkým a nelepí se. Čas od času promícháme, aby se netvořily hrudky. Suchý cukr uskladníme v uzavřené nádobě.




Jako zdroj posloužil(y) zde uvedené odkazy.

http://clementinelamandarine.com/blog/2014/04/08/recette-sucre-a-la-violette-maison-100-naturel/