Kandované fialky podle německého způsobu

Květiny a plané rostliny Sladké

Alergeny (šedě nepřítomné)

Arašídy Celer Citrusy Cizrna Hořčice Jiné ořechy Kravské mléko Lepek Lupina/vlčí bob Mandle Mrkev Sezam Sója Vejce Vlašské ořechy

Z fialek pečlivě otrháme stonky. Opláchneme je a necháme dobře okapat a oschnout (dobrá je na to salátová odstředivka). U fialek ze spolehlivě čistého prostředí umývat nemusíme. Cukr s vodou svaříme na hustý sirup. Necháme prochladnout na cca 70 st. Kvítky fialek namáčíme po obou stranách do cukrového cirupu, skládáme na pečicí papír a necháme uschnout. Pozor, vlhkost se může držet ve velkých kapkách cukrového sirupu, které na povrchu zaschnou, ale uvnitř ne. Velké kapky od fialek odrolíme. Po úplném uschnutí prosypeme moučkovým cukrem a uskladníme v uzavřené nádobě.

Jako zdroj posloužil(y) zde uvedené odkazy.

http://angelique.cz/angelique.international/de/phpBB3/viewtopic.php?f=13&t=21