Salát s pečeným kuřetem

Květiny a plané rostliny Saláty

Alergeny (šedě nepřítomné)

Citrusy Hořčice Kravské mléko Arašídy Celer Cizrna Jiné ořechy Lepek Lupina/vlčí bob Mandle Mrkev Sezam Sója Vejce Vlašské ořechy

(2 porce) Všechny listy opereme a zbavíme dobře vody (nejlíp v salátové odstředivce). Z výpeku, hořčice, citronu a creme fraiche umícháme zálivku. podle chuti osolíme. Ředkvičky umyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky. Na talíře rozložíme listy česáčku. Na ně nasypeme směs ředkviček s lístky planých bylinek. Navrch naskládáme plátky kuřete a přelijeme zálivkou. Pampeliška, buk i sedmikrásky jsou známé rostliny a netřeba je představovat. Česnáček lékařský (Alliaria petiolata) patří do čeledi brukvovitých. Voní příjemně po česneku, ale chuť je lehce nahořklá, takže lístků nedáváme mnoho. Řebříček obecný (Achillea millefolium) je z čeledi hvězdnicovitých. Chutná trochu ostře, chuťově je podobný sedmikrásce. obsahuje glykosidy, které mohou mít mírně toxické účinky při předávkování, proto ho používáme uměřeně (max. 2 lžíce lístků na osobu).