Kandované fialky podle francouzského způsobu

Květiny a plané rostliny Sladké

Alergeny (šedě nepřítomné)

Arašídy Celer Citrusy Cizrna Hořčice Jiné ořechy Kravské mléko Lepek Lupina/vlčí bob Mandle Mrkev Sezam Sója Vejce Vlašské ořechy

Z fialek pečlivě otrháme stonky. Opláchneme je a necháme dobře okapat a oschnout (dobrá je na to salátová odstředivka). U fialek ze spolehlivě čistého prostředí umývat nemusíme. Cukr s vodou svaříme na sirup. Necháme prochladnout na pokojovou teplotu. Kvítky fialek naskládáme do sirupu tak, aby se nedotýkaly a byly ponořené. Postavíme zpět na plotýnku, zahřejeme přibližně na 70 st., vypneme a fialky necháme v sirupu 24 hodin. Další den vyndaváme, skládáme na pečicí papír a necháme uschnout. Pozor, vlhkost se může držet ve velkých kapkách cukrového sirupu, které na povrchu zaschnou, ale uvnitř ne. Velké kapky od fialek odrolíme. Po úplném uschnutí prosypeme moučkovým cukrem a uskladníme v uzavřené nádobě.




Jako zdroj posloužil(y) zde uvedené odkazy.

http://www.forums.supertoinette.com/recettes_2325.violettes_cristallisees.html