Jahodové sušenky

Pečivo a slané koláče Sladké

Alergeny (šedě nepřítomné)

Kravské mléko Lepek Mandle Vejce Arašídy Celer Citrusy Cizrna Hořčice Jiné ořechy Lupina/vlčí bob Mrkev Sezam Sója Vlašské ořechy

Ke 250 g jahodového másla přidáme vejce a mouku smíchanou se solí a sodou. Mouky dáme nejprve trochu méně a pak případně přidáme (jahody jsou totiž různě šťavnaté a tak je jahodové máslo vždy trochu jinak vlhké). Po dosažení tvárné konzistence (lepivost nevadí) vmícháme ještě nasekané mandle či čokoládu (lze i obojí). Troubu předehřejeme na 170 st. Do mělké misky si nasypeme krupicový cukr. Z těsta nabereme lžičku těsta, obalíme ji v cukru a skládáme na plech (díky obalení v cukru se nebudou hrudky lepit a poté díky tomu vznikne na povrchu sušenek křupavá glazura). Na plechu je smáčkneme na centimetr vysokou placičku. Pečeme asi 15 minut. Při podávání mažeme jahodovým máslem.