Pistáciové marcipánové bonbony

Dárkové Sladké

Alergeny (šedě nepřítomné)

Citrusy Jiné ořechy Mandle Arašídy Celer Cizrna Hořčice Kravské mléko Lepek Lupina/vlčí bob Mrkev Sezam Sója Vejce Vlašské ořechy

Nevyloupané pistácie vyloupeme.Cca 20 jich podélně rozloupneme (de to snadno zapíchnutím špičky nože do štěrbiny pistáciového oříšku) a odložíme. Zbylé velmi jemně umeleme nebo rozsekáme mixérem. Zvlhčíme je likérem a zapracujeme do mandlového marcipánu tak, aby vznikla homogenní hmota. Pokud je příliš suchá a praská, přidáme ještě trochu Grand Marnier. Rozdělíme na 15 - 20 kousků podle toho, jak velké bonbony chceme. vytvarujeme kuličky, do každé vmáčkneme půlku pistácie lomnou stranou nahoru (ta je totiž hezky zelená, narozdíl od povrchu oříšku). Vkládáme do papírových košíčků.