Banánová polévka s banánovými chipsy

Polévky

Alergeny (šedě nepřítomné)

Celer Citrusy Mrkev Arašídy Cizrna Hořčice Jiné ořechy Kravské mléko Lepek Lupina/vlčí bob Mandle Sezam Sója Vejce Vlašské ořechy

Banány oloupeme. Jejich silné středové části nakrájíme na tenké plátky (celkem asi třetinu banánů). Zbytek banánů nakrájíme na kostičky. Mrkev oškrábeme, cibuli a česnek oloupeme. Mrkev, celer a cibuli nakrájíme na kostičky. Česnek a chilli papričku (množství možno snížit či zvýšit) jemně nasekáme. Koriandr omyjeme, osušíme a hrubě nasekáme. Vývar ohřejeme. V polévkovém hrnci rozpálíme olej a prudce osmahneme česnek s chilli. Nasypeme cibuli, mrkev a celer a opečeme do mírného zezlátnutí, dáváme pozor, aby se nezačal pálit česnek. Přidáme banány, koření a zalijeme vývarem. Vaříme do změknutí. Mezitím si do menšího rendlíku nalijeme vysokou vrstvu oleje, rozpálíme a fritujeme banánové plátky (je možné použít i fritovací hrnec). Plátky smažíme, až zežloutnou a okraje jim začnou lehce zlátnout. Odkládáme na papírovou utěrku a necháme odstá přebytečný olej. Z polévky vyjmeme bobkový list. Potom rozmixujeme, ale ne úplně do hladka, drobná strukturovanost je žádoucí. Dochutíme solí a limetkovou šťávou. Při podávání bohatě posypeme koriandrem a obložíme banánovými chipsy.


Jako zdroj posloužil(y) zde uvedené odkazy.

http://www.ingridhoffmann.com/node/209