Chřestový koláč s popencem

Květiny a plané rostliny Pečivo a slané koláče Zelenina, vejce, houby

Alergeny (šedě nepřítomné)

Kravské mléko Lepek Vejce Arašídy Celer Citrusy Cizrna Hořčice Jiné ořechy Lupina/vlčí bob Mandle Mrkev Sezam Sója Vlašské ořechy

(6 - 8 porcí; forma o průměru 24 cm) Těsto připravíme, jak je popsáno v kuchařce v rp. 51. Chřest očistíme, jak je popsáno v kuchařce v rp. 17. Popencové lístky opereme a nasekáme. Na náplň rozšleháme vejce, smetanu, popenec, sůl a pepř. Rozváleným těstem vyložíme formu, dno propícháme vidlličkou, naskládáme chřest a zalijeme náplní. Pečeme při 170 st. cca hodinu, až zezlátnou okraje těsta. Místo velké koláčové formy můžeme použít 5 dvanácticentimetrových tartaletkových formiček nebo cca 50 malých formiček.