Obazda - Obatzda - Obatzter - alpská sýrová pomazánka

Drobné občerstvení Pomazánky

Alergeny (šedě nepřítomné)

Kravské mléko Lepek Arašídy Celer Citrusy Cizrna Hořčice Jiné ořechy Lupina/vlčí bob Mandle Mrkev Sezam Sója Vejce Vlašské ořechy

Máslo předem necháme změknout. Cibuli nakrájíme na velmi drobné kostičky. Camembert rozmačkáme vidličkou. rozmělníme ho s čerstvým sýrem a máslem, podle potřeby doředíme pivem (množství se liší podle zralosti camembertu, u málo zralého může být piva potřeba i víc, ale je potřeba to nepřehnat, aby obazda nebyla hořká). Vmícháme nakrájenou cibuli a pažitku, papriku, pepř a případně trochu dosolíme. Při podávání sypeme paprikou a pažitkou, podáváme nejlépe s preclíky a ředkvičkami.

Jako zdroj posloužil(y) zde uvedené odkazy.

http://www.expli.de/anleitung/obazder-rezept-bayrischen-obazda-selber-machen-2293/