Studené nářezové bylinkové maso

Drobné občerstvení Maso

Alergeny (šedě nepřítomné)

Arašídy Celer Citrusy Cizrna Hořčice Jiné ořechy Kravské mléko Lepek Lupina/vlčí bob Mandle Mrkev Sezam Sója Vejce Vlašské ořechy

Den předem ořech odblaníme a ze všech stran posolíme, sůl vetřeme do masa. Necháme takto v chladničce odležet. Druhý den dáme do pekáčku včetně tekutiny, kterou maso pustilo. Podlijeme vývarem, přiklopíme a zvolna při 150 st. pečeme zcela do změknutí (asi 2 hodiny). Bylinky opereme, osušíme a jemně nasekáme. Smícháme je s 1/4 lžičky soli (pokud je maso určeno malým dětem, sůl do bylinek můžeme vynechat). Upečené teplé maso obalíme ze všech stran v bylinkách se solí a dáme do keramické nádbky takového tvaru, aby kolem masa bylo minimum místa (může posloužit i hrnek, ale potom se to z něj špatn vyndavá, oválná hluboká miska bývá šikovnější). Zalijeme výpekem a dáme vychladit alespoň půl dne. Před podáváním krájíme na velice tenké plátky a používáme k obložení sendvičů stejně, jako třeba šunku. Uchováme v lednici max. 2 dny.