Krémová zeleninová polévka s parmazánovo-kůzlečími knedlíčky

Maso Polévky

Alergeny (šedě nepřítomné)

Citrusy Jiné ořechy Kravské mléko Lepek Mrkev Vejce Arašídy Celer Cizrna Hořčice Lupina/vlčí bob Mandle Sezam Sója Vlašské ořechy

Kůzlečí dáme do menšího hrnce, přidáme bobkový list, zalijeme vodou těsně do ponoření a zvolna vaříme 45 minut. Zatím očistíme zeleninu a nakrájíme ji na kostičky. Přisypeme ke kůzlečímu. Vaříme dále, až kůzlečí i zelenina zcela změknou (cca 30 minut) Vařené maso a vavřínový list vyjmeme. Polévku hladce rozmixujeme, vlijeme smetanu, provaříme, ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. uchováme v teple, než budou hotové knedlíčky. Obereme maso od kostí. Parmazán nastrouháme. Housku nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem. Přidáme vejce, sůl, pepř, tymián a strouhneme muškát. Rozmixujeme na těstovitou konzistenci. Podle potřeby dohustíme strouhankou. Vlhkýma rukama tvarujeme knedlíčky průměru 2 cm a zavaříme je do osolené vody. Vaříme 8 minut. Polévku servírujeme s knedlíčky, pažitkou a pokapanou dýňovým olejem.