Okonomiyaki - japonská "pizza"

Japonsko Pečivo a slané koláče Zelenina, vejce, houby

Alergeny (šedě nepřítomné)

Lepek Sója Vejce Arašídy Celer Citrusy Cizrna Hořčice Jiné ořechy Kravské mléko Lupina/vlčí bob Mandle Mrkev Sezam Vlašské ořechy

Zelí nakrájíme na jemné kostičky. Můžeme ho také nastrouhat. Jarní cibulku jemně nakrájíme. Zázvor nasekáme. Smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme vodu, vejce, mirin, saké a rozmícháme. Zamícháme nakrájené světlé části zelí, světlé části cibulky, zázvor a trošku osolíme. Můžeme přidat další ingredience dle chuti (viz. seznam surovin). Rozpálíme olej na pánvi, do středu pánve naneseme čtvrtinu těsta a vytvarujeme do silnější placky. Povrch poklademe plátky šunky, masa či slaniny. Ztlumíme a smažíme nepříliš rychle. Poté otočíme a smažíme po druhé straně (tím se opeče i případné maso). Když je placka propečená, překlopíme ji na talíř. Potřeme omáčkou Okonomiyaki, posypeme zelenou částí cibulky a případně zelí. Pocákáme majonézou a podle chuti můžeme ještě posypat bonito vločkami a řasou. Totéž provedeme s dalšími třemi částmi těsta. Pokud máme hodně velkou pánev, dá se udělat velká placka z celé dávky těsta najednou. Okonomiyaki znamená v překladu zhruba "usmažené vše, co mám rád" - takže není třeba se omezovat v přidávání zajímavých ingrediencí do těsta:)


Jako zdroj posloužil(y) zde uvedené odkazy.

http://www.aziatische-ingredienten.nl/okonomiyaki-japanse-pannenkoek-recept/