Fazolkový salát s vejci

Saláty Zelenina, vejce, houby

Alergeny (šedě nepřítomné)

Hořčice Vejce Arašídy Celer Citrusy Cizrna Jiné ořechy Kravské mléko Lepek Lupina/vlčí bob Mandle Mrkev Sezam Sója Vlašské ořechy

Fazolky očistíme a odkrájíme jim stopky. Dáme je vařit do vroucí osolené vody na 10 - 15 minut, až změknou, ale nejsou blátivé. pak je přecedíme a propláchneme studenou vodou. Zároveň vejce uvaříme na tvrdo. Vychladíme, oloupeme a nasekáme. Šalotku oloupeme a nakrájíme na kolečka. Olivy překrájíme. Kapary jemně nasekáme. Smícháme obě hořčice, ocet, pepř a sůl. Za stálého míchání pomalu přiléváme olej, aby vznikla hladká zálivka. Vmícháme do ní kapary. Smícháme fazolky, šalotku, olivy, sekaná vejce a zálivku. Necháme 10 minut odležet a podáváme.