Pohankovo-rýžový chléb

Pečivo a slané koláče

Alergeny (šedě nepřítomné)

Arašídy Celer Citrusy Cizrna Hořčice Jiné ořechy Kravské mléko Lepek Lupina/vlčí bob Mandle Mrkev Sezam Sója Vejce Vlašské ořechy

Formu na chléb vyložíme pečicím papírem. Já peču ve formě na paštiku (viz foto), pro formu na biskupský chlebíček je potřeba dávku ztrojnásobit. Smícháme mouky, droždí, cukr, sůl a kmín. Přilijeme ocet a vodu a mícháme alespoň 5 minut tak, že vařečkou "podmícháváme" vzduch, aby se ho do tsta dostalo co nejvíce. Pak nalijeme do formy a necháme při pokojové teplotě kynout cca 90 minut, až se těsto zvedne přibližně o čtvrtinu. Pak vložíme do studené trouby, zapneme ji na 200 st. a od okamžiku, kdy se vyhřeje, pečeme 30 minut. Zkontrolujeme, zda je dopečený, pokud ne, ztlumíme na 170 st. a ještě 10 - 15 minut dopečeme. Po upečení vyjmeme z formy a necháme vychladnout na mřížce.