Čokoládový dort s malinami

Sladké

Alergeny (šedě nepřítomné)

Jiné ořechy Mandle Arašídy Celer Citrusy Cizrna Hořčice Kravské mléko Lepek Lupina/vlčí bob Mrkev Sezam Sója Vejce Vlašské ořechy

Přídavek květáku do korpusu byl inspirován kdesi na tomto blogu. Květák předvaříme v osolené vodě 8 - 10 minut. Pak zalijeme studenou vodou a vychladíme. Troubu předehřejeme na 170 st. Formu vyložíme pečicím papírem. Mandle nasekáme v sekacím nástavci robota na drobno. V míse je smícháme s moukou, kakaem, sodou a krupicovým cukrem. Do sekací nádoby dáme datle a usekáme na drobno. Přidáme muscovado cukr a dále sekáme. Přidáme květák a rozmixujeme sekáčkem na pastu. Pak přidáme kokosový olej a vodu a domixujeme do hladka. "mokrou" směs nalijeme do mísy se "suchou" směsí, krátce promícháme a vlijeme do formy (pokud by to bylo moc husté, přidáme trochu vody). Pečeme cca 45 minut, kontrolujeme vpichem špejle. Hotový korpus necháme vychladnout. Na krém rozpustíme čokoládu, vmícháme kokosový olej a cukr. Do směsi přidáme dužinu avokáda a mixérem mixujeme tak dlouho, až se cukr rozpustí a vše se spojí v hladký krém. Korpus prokrojíme, pomažeme džemem a krémem. Povch dortu ozdobíme krémem, malinami a mátou.



Jako zdroj posloužil(y) zde uvedené odkazy.

http://www.gluten-free-vegan-girl.com/