Hrnečkové knedlíky

Přílohy a omáčky

Alergeny (šedě nepřítomné)

Kravské mléko Lepek Vejce Arašídy Celer Citrusy Cizrna Hořčice Jiné ořechy Lupina/vlčí bob Mandle Mrkev Sezam Sója Vlašské ořechy

(porce odpovídají tomu, že druhou přílohou jsou i zelené fazolky či jiná zelenina; pro použití samotných knedlíků je vhodné dávku zdvojnásobit); Máslo s mlékem ohřejeme tak,a by se máslo rozpustilo. Vlijeme do mísy, přimícháme žloutek, sůl, muškát, nakrájenou petrželku a mouku. rozmícháme na řídké těstíčko a necháme 10 minut ustát - zhoustne, jak mouka nasaje tekutinu. Zatím vymažeme máslem 4 válcovité hrnečky. Z bílku se špetkou soli ušleháme sníh. Do těstíčka vmícháme nakrájené housky a nakonec zlehka stěrkou sníh. hmotu lžící rozdělíme do hrnečků (dáváme pečlivě, jinak na dně bude díra a výsledný knedlík hrbolatý). Hrnečky dáme do mikrovlnné trouby a pustíme ji na 500 W na 3 minuty. knedlíky obvykle vykouknou přes okraj hrnečků. Necháme minutu vypnutou, pak opět pustíme na 500 W na další 3 minuty. Nyní už by knedlíky měly být hotové, ale je lepší jeden zkontrolovat, mikrovlnné trouby se přece jen navzájem liší. Hotové knedlíky nakrájíme na plátky.