
sušené ovoce; tmavá a bílá čokoláda; mandle a ořechy
Rozehřejeme čokoládu. Sušené ovoce namáčíme do čokolády, podle fantazie zdobíme mandlemi a ořechy. Na adventní kalendář nastříháme čtverce o straně 15 – 20 cm z dekorační organzy (lze použít i jinou látku, ale některé se na okrajích pářou a vyžadují obšití). Barvou na textil na ně napíšeme čísla od 1 do 24 (při psaní podkládáme papírovou utěrkou, aby barva neprosákla na podklad). Necháme zaschnout. Natříháme si 25 kusů zlaté šňůrky. Do organzy vždy zabalíme ovocný bonbon, svážeme do tvaru měšce a utáhneme. Hotové balíčky přivazujeme mašličkou na nosnou zlatou šňůrku. Hotový adventní kalendář můžeme poté pověsit na zeď, nebo namotat jako „řetěz“ na větve ve váze apod.
