Bezlepkový Kaesekuchen s ovocem

pohanková mouka hladká 150 g; jahelná mouka 100 g; kakao 1 lžíce; sůl špetka; cukr moučka 120 g; máslo 120 g; vejce 0,5 ks; tvaroh 750 g; vejce 1,5 ks; vanilkový lusk polovina; citronová kůra z půlky citronu; škrob kukuřičný 40 g; cukr krupice 80 g; smetana ke šlehání 250 ml; zakysaná smetana 150 ml; mléko 100 ml; drobné ovoce 200 g; dortové želé 1 sáček

Máslo necháme předem změknout. Dortovou formu lehce vymažeme máslem a vyložíme pečicím papírem (vystřihneme kruh na dno a pruhy na boky, máslem se papír přilepí). Z mouky, soli, moučkového cukru a másla vypracujeme drobenku, do které vmícháme půlku rozšlehaného vejce. Pokud se těsto příliš drobí, můžeme opatrně přidat trošku studené vody. Rozválíme na silnější plát (bezlepkové se víc trhá) a velmi opatrně přeneseme do formy. Opravíme případné trhliny. V míse metličkou vymícháme tvaroh, smetany, škrob předem promíchaný s cukrem, citronovou kůru, mléko s rozmíchanou vyškrábnutou dření vanilkového lusku a vejce plus zbylou půlku vejce od těsta. Krém nalijeme na těsto do forny a pečeme při 170 st. asi 80 minut. Poté necháme 15 minut chladnout v pootevřené vypnuté troubě. Povrch vystydlého koláče pokryjeme ovocem a zalijeme dortovým želé, připraveným podle návodu na sáčku a obarveným šťávou z několika borůvek či malin, které rozmačkneme (stačí jich lžíce na obarvení celého želé).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *