Biskupský chlebíček

máslo 180 g; cukr krupice 200 g; kůra z půlky citronu; sůl 2 špetky; vejce 4 ks; prášek do pečiva 1 sáček; citronová šťáva 2 lžíce; rum 4 lžíce; voda z pomerančových květů 1/2 lžičky; vanilkový extrakt několik kapek; vlahé mléko 140 ml; polohrubá mouka 300 g; směs rozinek, kandovaného ovoce, mandlí, ořechů, sekané čokolády…(podle chuti) celkem 260 g; máslo a hrubá mouka na vymazání formy

Máslo necháme předem zcela změknout. Poté do něj zašleháme cukr do pěny. Vešleháme vejce. Postupně vmícháme rum, citronovou šťávu, vodu z pomerančových květů, vanilkový extrakt a mléko. Zvlášť promícháme mouku se solí a práškem do pečiva. Mouku zapracujeme do těsta a nakonec přidáme směs rozimek, ovoce a ořechů. Těsto přendáme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Uhladíme a pečeme při 165 st. asi 50 minut. Vychladlý chlebíček můžeme polít čokoládovou polevou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *