Chřestový koláč s popencem

hladká mouka 250 g; sůl 1/2 lžičky; máslo 125 g; vejce 1 ks; vejce do náplně 2 ks; smetana ke šlehání 250 ml; chřest (ideálně směs bílého a zeleného) 600 g; sůl; popenec 3 rostlinky; pepř

(6 – 8 porcí; forma o průměru 24 cm) Těsto připravíme, jak je popsáno v kuchařce v rp. 51. Chřest očistíme, jak je popsáno v kuchařce v rp. 17. Popencové lístky opereme a nasekáme. Na náplň rozšleháme vejce, smetanu, popenec, sůl a pepř. Rozváleným těstem vyložíme formu, dno propícháme vidlličkou, naskládáme chřest a zalijeme náplní. Pečeme při 170 st. cca hodinu, až zezlátnou okraje těsta. Místo velké koláčové formy můžeme použít 5 dvanácticentimetrových tartaletkových formiček nebo cca 50 malých formiček.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *