Jahodové sušenky

jahodové máslo 250 g; vejce 1 ks; sůl špetka; hladká mouka 350 – 400 g; jedlá soda 1/4 lžičky; sekané mandle nebo čokoláda 50 g; cukr krupice podle potřeby

Ke 250 g jahodového másla přidáme vejce a mouku smíchanou se solí a sodou. Mouky dáme nejprve trochu méně a pak případně přidáme (jahody jsou totiž různě šťavnaté a tak je jahodové máslo vždy trochu jinak vlhké). Po dosažení tvárné konzistence (lepivost nevadí) vmícháme ještě nasekané mandle či čokoládu (lze i obojí). Troubu předehřejeme na 170 st. Do mělké misky si nasypeme krupicový cukr. Z těsta nabereme lžičku těsta, obalíme ji v cukru a skládáme na plech (díky obalení v cukru se nebudou hrudky lepit a poté díky tomu vznikne na povrchu sušenek křupavá glazura). Na plechu je smáčkneme na centimetr vysokou placičku. Pečeme asi 15 minut. Při podávání mažeme jahodovým máslem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *