Jahodové sušenky

jahodové máslo 250 g; vejce 1 ks; sůl špetka; hladká mouka 350 – 400 g; jedlá soda 1/4 lžičky; sekané mandle nebo čokoláda 50 g; cukr krupice podle potřeby

Ke 250 g jahodového másla přidáme vejce a mouku smíchanou se solí a sodou. Mouky dáme nejprve trochu méně a pak případně přidáme (jahody jsou totiž různě šťavnaté a tak je jahodové máslo vždy trochu jinak vlhké). Po dosažení tvárné konzistence (lepivost nevadí) vmícháme ještě nasekané mandle či čokoládu (lze i obojí). Troubu předehřejeme na 170 st. Do mělké misky si nasypeme krupicový cukr. Z těsta nabereme lžičku těsta, obalíme ji v cukru a skládáme na plech (díky obalení v cukru se nebudou hrudky lepit a poté díky tomu vznikne na povrchu sušenek křupavá glazura). Na plechu je smáčkneme na centimetr vysokou placičku. Pečeme asi 15 minut. Při podávání mažeme jahodovým máslem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *