Čokoládový dort s malinami

pohanková mouka 200 g; mandle (neloupané) 50 g; cukr krupice 70 g; kakao 4 lžíce; jedlá soda 1 lžička; vypeckované datle 200 g; tmavý cukr muscovado 20 g; květák 300 g; sůl; kokosový olej 60 g; voda cca 50 ml; čokoláda hořká 70 % bez mléčných přísad (používám Lindt) 100 g; kokosový olej 25 g; cukr krupice 60 g; velmi zralé avokádo 3 ks; malinový džem; maliny; pár lístků máty

Přídavek květáku do korpusu byl inspirován kdesi na tomto blogu. Květák předvaříme v osolené vodě 8 – 10 minut. Pak zalijeme studenou vodou a vychladíme. Troubu předehřejeme na 170 st. Formu vyložíme pečicím papírem. Mandle nasekáme v sekacím nástavci robota na drobno. V míse je smícháme s moukou, kakaem, sodou a krupicovým cukrem. Do sekací nádoby dáme datle a usekáme na drobno. Přidáme muscovado cukr a dále sekáme. Přidáme květák a rozmixujeme sekáčkem na pastu. Pak přidáme kokosový olej a vodu a domixujeme do hladka. „mokrou“ směs nalijeme do mísy se „suchou“ směsí, krátce promícháme a vlijeme do formy (pokud by to bylo moc husté, přidáme trochu vody). Pečeme cca 45 minut, kontrolujeme vpichem špejle. Hotový korpus necháme vychladnout. Na krém rozpustíme čokoládu, vmícháme kokosový olej a cukr. Do směsi přidáme dužinu avokáda a mixérem mixujeme tak dlouho, až se cukr rozpustí a vše se spojí v hladký krém. Korpus prokrojíme, pomažeme džemem a krémem. Povch dortu ozdobíme krémem, malinami a mátou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *