Kávové lanýže – Tartufi al café – Itálie

smetana ke šlehání 45 ml; koňak 1 lžíce; káva (rozpustná nebo mletá) 1 lžička; kvalitní hořká čokoláda 100 g; cukr krupice 2 lžičky; změklé máslo 30 g; kakao na obalení

V silnostěnném rendlíku smícháme smetanu, cukr, koňak a kávu. Zahřejeme k varu a 2 minuty svaříme. zatím čokoládu nalámeme nebo nasekáme na malé kousky. Smetanu stáhneme z plotýnky a vsypeme čokoládu. Mícháme, až se rozpustí. Do hladké směsi zamícháme změklé máslo. Výslednou hladkou hmotu necháme v chladu ztuhnout. Z vychladlé hmoty vykrajujeme lžící hrudky, v prstech je lehce zaoblíme a obalujeme v kakau. Skladujeme v chladničce, nebo zmrazíme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *